Nu ser klubbmärket ut som det alltid borde ha gjort

BK Häcken grundades 1940 och tog plats bland de svenska elitlagen i början av 2000-talet. 2012 hjälpte vi BK Häcken att ta fram ett nytt klubbmärke. Resultatet blev en sköld som knyter an lika mycket till klubbens långa historia som till den moderna attityden.

Utmaning

Med en klubbsymbol som ofta kallades den fulaste i landet ville BK Häcken förnya sig. De mest inbitna supportrarna talade sig varma för en återgång till klubbens första symbol: ett emblem från 1940. Det var ritat i en Art Nouveau-stil som skapade känslan att klubben tillkommit många år tidigare.

Insikt

Det var centralt att lyfta fram klubbens historia och omfamna dess rötter i 1940-talet – nästan ett halvt sekel yngre än många av konkurrenterna och samtidigt rejält mycket äldre än flera av allsvenskans nykomlingar. Det nya märket skulle kännas rätt för de gamla fansen och bli en symbol för supporterskaran att samlas kring.

Lösning

Ett klubbmärke som förnyades med ambitionen att få det att kännas modernt men inte nytt – som det borde sett ut från början. Skölden gavs en atletisk form med en balanserad diagonal. De gul-svarta ränderna från spelarnas tröjor fick ta plats i märket tillsammans med den nya typografin.

Resultat

Med en fot i historien och den andra i nutiden är det nya märket tydligt BK Häcken. Och vi behövde inte fly från fansen: inom ett dygn från lanseringen hade en av supportrarna till och med tatuerat den nya skölden.

Det var centralt att lyfta fram klubbens historia och omfamna dess rötter i 1940-talet.

Skölden gavs en atletisk form med en balanserad diagonal. De gul-svarta ränderna från spelarnas tröjor fick ta plats i märket tillsammans med den nya typografin.

Kund
BK Häcken
Bransch
Idrott
Grundat
1940
Plats
Göteborg

BK Häcken grundades 1940 och etablerade sig i Allsvenskan under tidigt 2000-tal. Klubben är – förutom ett elitlag – organisatör av Gothia Cup, världens största internationella ungdoms-cup i fotboll.

Vi levererade

  • Identitet

Share